Je to avtomobil prihodnosti?

ronna

Kaj se zgodi, ko pustiš domišljiji prosto pot? Projekt je sicer diplomsko delo oblikovalca Matthiasa Botcherja, ob tridimenzionalni predstavitvi pa se je diplomant potrudil tudi z izdelavo modela iz gline. Botcher si je za svoj koncept zamislil avtonomno upravljanje, saj avto nima niti vetrobranskega niti stranskih stekel, edina prosojna površina je streha.

Nemški oblikovalec iz Stuttgarta si je za muzo izbral originalni Mercedesov model razreda SL, 300SL Gullwing, in njegove poteze združil s trenutnimi oblikovalskimi smernicami. Nastal je koncept, ki nima ne vetrobranskega stekla ne stranskih oken. Predvidevamo torej, da gre za samovozeči se avto.

Mercedes SL Pure kot se imenuje je futuristična študija Mercedesa, ki je brez vetrobranskega stekla in oken. Ker govorimo o prihodnosti, lahko ugibamo, da si je Matthias Böttcher zamislil takšno, kjer med vožnjo ne bo več treba gledati na cesto, saj bodo nanjo pozorni senzorji in kamere. Edini transparenten del avtomobila je zato pustil na sredini strehe.

Vsekakor je težko sprejeti dejstvo, da je avto brez stekel, konec koncev je to njihov sestavni del, odkar pomnimo, in tisto, kar dela vožnje zanimive, a glede na privlačnost in realističnost dizajna kupimo tudi to. Sploh če za to dobimo gume, ki spominjajo na reaktivni motor! Podatki o motorju pod pokrovom niso znani. Seveda je Mercedes SL Pure preveč radikalen, da bi lahko kaj kmalu zapeljal na ceste, a mogoče bo kakšen Mercedesov inženir ali oblikovalec v čem videl dovolj potenciala za vključitev v prihodnje modele. Mogoče kar v vsem? Bi vozil takšen avto?

Fotogalerija

Smo ti všeč?


x Zapri